Hitem w gastronomii od pewnego czasu stał się pieprz cytrynowy. Sprawdzi się on doskonale do przyprawienia sałatek lub przygotowywania marynat np kurczak. Fanatycy kwaskowatych smaków mogą tą przyprawą zastąpić tradycyjny pieprz. Pikantno-cytrynyowa kombinacja ożywi smak każdego mięsa, ryby czy sałatki. Użyj jej do wzbogacenia sosów sałatkowych czy marynat.
Skład: sól morska, bułka tarta [pszenica, gluten], sól, olej roślinny słonecznikowy, czosnek, pieprz czarny (5%), pietruszka, substancja przeciwbryląca (E551), a aromat cytrynowy (0,6%), sok z cytryny w proszku (maltodekstryna, sok z cytryny) 0,5%), kwas cytrynowy, ekstrakt z kurkumy, ekstrakt z bazylii.
Przyprawa jest odpowiednia dla wegan oraz halal.
Przechowywać w miejscu suchym, nie narażonym na wilgoć, po każdym użyciu koniecznie należy zamknąć nakrętkę.
Nie zawiera konserwantów, GMO, sztucznych barwników oraz glutaminianu sodu.
Waga: | 290 g |