Oferowane grille gazowe i akcesoria dostarczamy w ciągu 24 h (dni robocze) od momentu złożenia zamówienia.
Czerwone wino
Czerwone wino to napój przechowywany w dębowych beczkach w fazie przygotowania. Dąb nadaje winu niezwykłą siłę, zmienia jego kolor, smak i aromat. Po opróżnieniu beczka jest przesiąknięta aromatem wina a my zamieniamy ją w wiórka Ty zaś możesz je wykorzystać do wędzenia, grillowania lub pieczenia. Wspaniały aromat dębowego drewna przesiąkniętego czerwonym winem dopełni kompozycję przygotowywanych przez Ciebie potraw.
Sposób użycia
Przed użyciem należy moczyć wiórka przez 30 do 60 minut w wodzie. Namoknięte wiórka nie spalą się natychmiast, potrawy będą bardziej soczyste i aromatyczne.
Stosowanie wiórek w wędzarniach i generatorach dymu standardowe.
Na grillu węglowym lub opalanym drewnem wrzucamy wilgotne wiórka bezpośrednio na żar tuż przed rozpoczęciem grillowania.
Na grillu elektrycznym lub gazowym umieszczamy wilgotne wiórka w specjalnym pojemniku, zazwyczaj proponowanym przez producentów grillów jako akcesorium, a pojemnik z wiórkami nad palnikiem, ale pod rusztem. Dla lepszej efektywności zamykamy pokrywę w trakcie grillowania.
Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360g.
Prawa autorskie zastrzeżone.