BROIL KING - Wędzarnia Gazowa Smoke

Dodaj recenzję:
  • 923613PL
  • Producent: BROIL KING
  • Dostępność: Wysyłka 24h Wysyłka 24h
  • szt.
  • Cena netto: 2 682,11 zł 3 299,00 zł

Wędzarnia gazowa Broil King Smoke - gromadzi ludzi!

Wędzarnia Broil King zaprojektowana została tak, aby to co przygotowujemy było zawsze idealnie uwędzone i miało doskonały, autentyczny aromat. Chcąc osiągnąć tak zjawiskowe rezultaty, istostny jest każdy jej element. Począwszy od zwartej, solidnej konstrukcji i stylowych dodatków, skończywszy na wyjątkowej wszechstronności wędzenia. BRoil King łączy ludzi, pozwala uzyskać wspaniałe jedzenie, i doskonały smak. Pyszne wędzenie za każdym razem.

RODZAJE POTRAW

Powolne grillowanie w wędzarce jest użyteczne i znakomite dla wszystkich rodzajów mięs. Wieprzowina, wołowina, drób, ryby i jagnięcina każde z nich idealnie nadaje się do przyrządzenia w wędzarce. Podstawową zasadą przygotowywania chudych mięs jest zadbanie o dostarczenie jak największej ilości płynów podczas długiego czasu grillowania. Mięsa z dużą zawartością tłuszczu samoistnie będą się aromatyzować. W związku z tym, że przy wędzeniu stosuje się niskie temperatury, czas grillowania jest dużo dłuższy niż na grillu gazowym. Wszystkie wskazówki dotyczące czasu wędzenia powinny być postrzegane jako średnie czasy, a gotowość mięsa powinna być stwierdzana poprzez odczyt wewnętrznej temperatury z termometru umieszczonego w mięsie.

DREWNIANE WIÓRKA I DRZEWNY DYM

Różne rodzaje twardego drewna, takie jak orzech, dąb, klon i jabłoń są dostępne do użytku w grillach i wędzarkach w formie drewnianych wiórek. Najlepiej jest używać drewnianych wiórek, które są przeznaczone do wędzenia, ponieważ są bezpieczne w stosowaniu z żywnością. Nie należy używać większości miękkiego drewna (sosna, świerk), ponieważ zawierają dużo soków żywicznych, które nadają potrawą zły smak. Wskazówki: przygotować drewniane wiórka zgodnie z instrukcjami producenta . Zazwyczaj powinny one być przed użyciem moczone przez 30 minut. Takie przygotowanie umożliwi ich długotrwałe dymienie, mokre drewno bardziej się do tego nadaje niż suche, ponieważ to drugie szybko się spali w płomieniach ognia.

WCHŁANIANIE PŁYNÓW

Dodatek płynów jest bardzo ważny w utrzymaniu soczystości i miękkości mięsa podczas długiego czasu wędzenia. Miska na wodę powinna być w połowie wypełniona płynami. Tym płynem może być sama woda lub by uzyskać pożądany smak sok owocowy, piwo, wino, ocet lub sos rozmieszany na pół z wodą. Można również dodać zioła lub przyprawy. Należy utrzymywać taki poziom płynów przez cały czas wędzenia.

Termometr Accu-Temp™

Zawsze pokazuje dokładną temperaturę we wnętrzu wędzarni. Przydatny w przypadku wędzenia wymagającego precyzyjnej temperatury mięsa.

Daje Ci kontrolę i precyzję korzystania z wędzarni dokładnie wskazując temperaturę w piekarniku w zakresie: od 0 do 400 stopni Celsjusza.

Sonda znajduje się w miejscu ułatwiającym odczyt temperatury.

Broil King Termometr Deluxe Accu-Temp

Regulowany system zapięć

Zastosowanie wysokiej jakości uszczelki z włókna szklanego oraz systemu regulowanych stalowych zapięć zapewnia utrzymywanie temperatury i dymu wewnątrz wędzarni.

Kontrola wędzenia zapewniona jest dzięki zastosowaniu rozwiązania najwyższej jakości

Broil King Termometr Deluxe Accu-Temp

Otwieracz do butelek

Wbudowany otwieracz do butelek wykonany z chromoniklowej stali, to gadżet, który pomaga otworzyć butelkę jedną ręką

Idealnie sprawdza się w sytuacji gdy koniecznie musimy ugasić pragnienie.

Otwieracz do butelek

Palnik ze stali szlachetnej

Wydajny palnik o mocy 4.4 kW szybko rozgrzeje wędzarnię do pożądanej temperatury. Ponadto posiada 3-letnią gwarancję.

Palnik zapewnia odpowiednią moc grzewczą, co pozwala precyzyjnie kontrolować temperaturę.

Palnik ze stali szlachentnej

Stabilna podstawa z kółkami

Wytrzymała podstawa z kółkami zapewnia mobilność wędzarni gazowej Smoke

Stopki poziomujące pozwalają ustawić stabilnie wędzarnie, gdy stoi na nierównym terenie.

Podstawa z kółkami

Ruszty ze stali szlachetnej

Wędzarnia Broil King Smoke wyposażona jest w 4 oddzielnie regulowane ruszty ze stali szlachetnej.

Możliwa regulacja wysokości rusztów, zapewnia dopasowanie do indywidualnych potrzeb użytkowników

Półki ze stali szlachetnej

Otwory wentylacyjne Roto-Draft™

Otwór wentylacyjny wykonany z odlewu aluminium.

Kontrola temperatury z otworami Roto-Draft™ jest precyzyjna, oraz łatwa w obsłudze.

Otwory wentylacyjne Roto-Draft™

Uchwyty na akcesoria

Wygodne haki na narzędzia są świetne do zawieszenia wszystkich potrzebnych akcesoriów.

Szczypce, czy łopatki na wyciągnięcie jednej ręki.

Uchwyty na akcesoria

16 haków wędzarniczych

Zastosowanie 16 haków wędzarniczych pozwolą na zawieszenie kiełbasy, ryby, boczku oraz innych potraw które nadają się do uwędzenia

Dzięki 16 hakom możemy obsłużyć nawet dużą imprezę, serwując uwędzone potrawy dla każdego gościa.

16 haków wędzarniczych

Osłona przed skapującym tłuszczem

Ociekacz na tłuszcz ze stali szlachetnej pozwala na wyciąganie uwędzonych potraw bez ryzyka zabrudzenia posadzki.

Osłona przed skapującym tłuszczem jest rozwiązaniem, które chroni przed irytacją podczas korzystania z wędzarni.

Osłona przed skapującym tłuszczem

Dwu-drzwiowa konstrukcja

Dwu-drzwiowa konstrukcja zapewnia utrzymanie stałej temperatury oraz dymu wewnątrz wędzarni, nawet wtedy gdy musisz dosypać wiór wędzarniczych.

Dzięki mocnemu palnikowi, oraz dobrej cyrkulacji powietrza, wędzarnia zapewnia stałą temperaturę, także podczas otwarcia dolnych drzwi.

Dwu-drzwiowa konstrukcja

Wymiary:

  • Wysokość wędzarni - 123 cm
  • Szerokość wędzarni - 56 cm
  • Głębokość wędzarni - 46,7 cm
  • Waga wędzarni - 33 kg
  • Wymiary rusztu (szer x głęb): 32 cm x 38,1 cm
Broil King wymiary rusztów ze stali szlachetnej

Gwarancje

Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:
  • Stalowa obudowa: 10 lat
  • Ruszty ze stali szlachetnej: 5 lat
  • Palnik: 3 lata
  • Pozostałe elementy oraz farba; 2 lata
Grille gazowe Broil King gwarancja

Oferowany przez nas produkt jest przystosowany do polskich norm i ciśnienia gazu, co zostało potwierdzone certyfikatem unijnym CE. Wszystkie grille gazowe marki Broil King produkowane są w USA i Kanadzie w celu zapewnienia najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy dokonują rygorystycznych kontroli jakości oraz szczelności systemu w celu zapewnienia bezpiecznych w użyciu urządzeń, aby każdy mógł cieszyć się czasem spędzonym przy grillu.

certyfikaty i normy

Filmy

Przegląd serii Broil King

Technologie zastosowane w grillach Broil King

Jak zmontować grill – Filmy instruktażowe

Akcesoria Broil King – zastosowanie

Technika i sposoby grillowania

Towar na magazynie - wysyłka 24h: Tak