Doradztwo i sprzedaż Broil King: Jarosław Broda 662 284 040 Paweł Mazek 602 138 644

COOK IN WOOD - Wiórki wędzarnicze - Czerwone wino

  • Dodaj recenzję:
    • BQ001.00
    • Producent: COOK IN WOOD
    • Dostępność: Dostawa zazwyczaj 72 h
    • szt.
    • Cena netto: 22,76 zł Cena brutto: 28,00 zł
    • ZAPYTAJ O INDYWIDUALNĄ OFERTĘ
      662 284 040 lub j.broda@brodasystem.pl

    Czerwone wino

    Czerwone wino to napój przechowywany w dębowych beczkach w fazie przygotowania. Dąb nadaje winu niezwykłą siłę, zmienia jego kolor, smak i aromat. Po opróżnieniu beczka jest przesiąknięta aromatem wina, a my zamieniamy ją w wiórka... Ty zaś możesz je wykorzystać do wędzenia, grillowania lub pieczenia. Wspaniały aromat dębowego drewna przesiąkniętego czerwonym winem dopełni kompozycję przygotowywanych przez Ciebie potraw.

    Sposób użycia:

    Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

    - Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania.
    - Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
    - Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie.

    Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

    Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

    Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.


    Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360g.

    Prawa autorskie zastrzeżone.