COOK IN WOOD - Wiórki wędzarnicze - Koniak

  • Dodaj recenzję:
    • BQ006.00
    • Producent: COOK IN WOOD
    • Dostępność: Wysyłka 24h Wysyłka 24h
    • szt.
    • Cena netto: 22,76 zł 28,00 zł

    Koniak

    Koniak to winiak wymyślony przez Ormian a uwielbiany we Francji. "Eau-de-vie" (woda życia) jest produkowana w całej Francji jednak nazwa Cognac zarezerwowana jest prawnie dla winiaków powstających w okolicach miasta Cognac (eau-de-vie du Cognac). Cognac powstaje z trzech gatunków białych winogron. Moszcz poddawany jest dwukrotnej destylacji w skutek czego osiąga zawartość alkoholu na poziomie 70%. Beczki przeznaczona na dojrzewanie są produkowane z prostych, przynajmniej 100 letnich dębów - tylko dwóch odmian rosnących w określonym rejonie Francji. Po zakończeniu procesu dojrzewania, który może trwać nawet ponad 10 lat (Hors d'Age), beczki są opróżniane a winiaki mieszane zgodnie z recepturą szefa piwnicy. Niekóre beczki są naprawiane zgodnie z tradycją i służą ponownie w procesie dojrzewania. Część z pozostałych tniemy na wiórka abyś mógł cieszyć się wyjątkowym aromatem przyrządzanych przez Ciebie potraw.

    Koniak

    Koniak to winiak wymyślony przez Ormian, a uwielbiany we Francji. "Eau-de-vie" (woda życia) jest produkowana w całej Francji jednak nazwa Cognac zarezerwowana jest prawnie dla winiaków powstających w okolicach miasta Cognac (eau-de-vie du Cognac). Cognac powstaje z trzech gatunków białych winogron. Moszcz poddawany jest dwukrotnej destylacji w skutek czego osiąga zawartość alkoholu na poziomie 70%. Beczki przeznaczone na dojrzewanie są produkowane z prostych, przynajmniej 100 letnich dębów - tylko dwóch odmian rosnących w określonym rejonie Francji. Po zakończeniu procesu dojrzewania, który może trwać nawet ponad 10 lat (Hors d'Age), beczki są opróżniane, a winiaki mieszane zgodnie z recepturą szefa piwnicy. Niektóre beczki są naprawiane zgodnie z tradycją i służą ponownie w procesie dojrzewania. Część z pozostałych tniemy na wiórka, abyś mógł cieszyć się wyjątkowym aromatem przyrządzanych przez Ciebie potraw.

    Sposób użycia:

    Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

    - Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania. 
    - Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
    - Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie. 

    Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

    Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

    Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.

    Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji. Opakowanie 360g.


    Prawa autorskie zastrzeżone.