COOK IN WOOD - Wiórki wędzarnicze - Porto

  • Dodaj recenzję:
    • BQ005.00
    • Producent: COOK IN WOOD
    • Dostępność: Wysyłka 24h Wysyłka 24h
    • szt.
    • Cena netto: 22,76 zł 28,00 zł

    Porto

    Porto to wzmacniane wino Portugalskie z gron zrywanych w dolinie rzeki Douro, produkowane w mieście Alto Douro, dojrzewające i butelkowane w Vila Nova de Gaia. Zmiażdżone grona fermentują do czasu aż zawartość alkoholu będzie na poziomie 7%, następnie wino jest mieszane z spirytusem winnym (aguardente) w proporcji 1:4 aby finalnie zawierać 20% alkoholu. Porto to wino zarówno czerwone jak i białe, wytrwane, półsłodkie i słodkie. Nigdzie na etykiecie nie znajdziecie państwo zawartości cukru, jest ona swoistą zagadką dla konsumenta. Beczki, w których dojrzewała Porto nadają mu smak i aromat wanilii, dębu i przypraw korzennych. Same po opróżnieniu są tym aromatem przesiąknięte, a my tworzymy z nich wióka abyś mógł się cieszyć wspaniałym aromatem przyrządzanych potraw.

    Porto

    Porto to wzmacniane wino Portugalskie z gron zrywanych w dolinie rzeki Douro, produkowane w mieście Alto Douro, dojrzewające i butelkowane w Vila Nova de Gaia. Zmiażdżone grona fermentują do czasu aż zawartość alkoholu będzie na poziomie 7%, następnie wino jest mieszane ze spirytusem winnym (aguardente) w proporcji 1:4 aby finalnie zawierało 20% alkoholu. Porto, to wino zarówno czerwone jak i białe, wytrawne, półsłodkie i słodkie. Nigdzie na etykiecie nie znajdziecie Państwo zawartości cukru, jest ona swoistą zagadką dla konsumenta. Beczki, w których dojrzewała Porto nadają mu smak i aromat wanilii, dębu i przypraw korzennych. Same po opróżnieniu są tym aromatem przesiąknięte, a my tworzymy z nich wiórka, abyście mógli cieszyć się wspaniałym aromatem przyrządzanych potraw.

    Sposób użycia:

    Namocz wiórka przez okres od 30 do 60 minut. Wyciągnij wiórka z wody i umieść w specjalnej tubie/pojemniku.

    - Jeśli stosujesz grill węglowy, włóż specjalny pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami bezpośrednio na rozżarzone węgle tuż przed rozpoczęciem grillowania. 
    - Jeśli stosujesz grill gazowy, to przed rozpoczęciem grillowania umieść pojemnik/tubę na osłonach palnika ale pod rusztem.
    - Jeśli stosujesz grill elektryczny to ułóż pojemnik/tubę z namoczonymi wiórkami obok potraw na ruszcie. 

    Rozpocznij grillowanie gdy wiórka zaczynają dymić.

    Dla uzyskania lepszego efektu, zamknij pokrywę grilla na czas przygotowania potraw.

    Stosowanie wiórek wędzarniczych Cook In Wood poprawia walory smakowe przygotowywanych produktów oraz nadaje im niepowtarzalny aromat i barwę.


    Produkt wykonany z beczek pochodzących z Portugalii. Opakowanie 360g.

    Prawa autorskie zastrzeżone.